Camping Geuldal: “Het was binnen een half uur van oke, het gaat wel naar een crisis situatie.”

Camping Geuldal is puin aan het ruimen. De camping werd eerder geëvacueerd door de dreiging dat de Geul zou overstromen.

Evacueren
Woensdagavond 14 juli besloot de Veiligheidsregio Zuid dat de camping geëvacueerd moest worden. De eigenaren zaten op dat moment zelf nog in Zeeland en kwamen met spoed terug naar de camping. De ontruiming zelf liep gesmeerd.

Water eindelijk weg
Zaterdag 17 juli was het water grotendeels weggetrokken en kon de schade worden opgemaakt. Het is voornamelijk schoonmaakwerk dat gedaan dient te worden. Daarnaast moeten de weggespoelde wegen worden voorzien van nieuw grind. De eigenaren van de camping krijgen hulp van vrienden, familie en medewerkers. Ze hopen de camping zo snel mogelijk weer te kunnen openen.

Omgevallen boom Als klap op de vuurpijl viel zaterdagochtend rond 11:00 ook nog een instabiele boom op een van de villatenten. Door het overtollige water van de Geul had de boom geen houvast meer in de grond. Op het moment dat de boom omviel was niemand in de villatent aanwezig. De tent zelf kan worden afgeschreven voor dit seizoen.

Lees vorig bericht

U luistert nu naar L1 Radio op Meer Vandaag

Lees volgend bericht

Theo van Galen nieuwe pastoor van Meerssen