Theo van Galen nieuwe pastoor van Meerssen

Pastoor Theo van Galen wordt de nieuwe pastoor van Meerssen. Dat is vandaag in de betreffende parochies bekend gemaakt. Van Galen treedt in september aan als pastoor van de parochies in Meerssen. Daaronder valt  H. Bartholomeus (basiliek) in Meerssen, H. Jozef Arbeider in Meerssen-West en H. Hart van Jezus in Rothem. Hij volgt pastoor Wim van Meijgaarden op, die onlangs bekend maakte te stoppen.

Venlo
Pastoor Theo van Galen (68) komt oorspronkelijk uit Venlo. Hij werd in 1979 tot priester gewijd. Daarna werkte hij in parochies in Venray (1978-1983) en Roermond (1983-1985) als kapelaan en vanaf 1985 als deken van Landgraaf. In 1993 werd Van Galen benoemd tot deken van Heerlen als opvolger van toenmalig deken Frans Wiertz, toen deze tot bisschop werd benoemd. In Heerlen bleef Van Galen deken en pastoor van meerdere parochies in Heerlen-Centrum en Heerlen-Zuid tot 2016. Toen ging hij het op eigen verzoek iets rustiger aan doen en werd hij pastoor van de parochies H. Martinus in Vijlen, H. Catharina in Lemiers en H. Lambertus in Holset. Sinds begin vorig jaar was Van Galen ook pastoor en moderator van het samenwerkingsverband met de parochies H. Paulus en H. Jozef in Vaals.

Vicaris-generaal
De benoeming is gedaan door de waarnemend bestuurder van het bisdom Roermond, vicaris-generaal Mgr. René Maessen, in goed overleg met bisschop Harrie Smeets. Deze laat weten dankbaar te zijn voor alle priesters die recent een nieuwe benoeming hebben aanvaard

Lees vorig bericht

Camping Geuldal: “Het was binnen een half uur van oke, het gaat wel naar een crisis situatie.”

Lees volgend bericht

Meer Actueel 18-7-2021: wateroverlast van dag tot dag