Dringend advies gemeente: pomp kelders nog niet leeg in Westbroek, Brommelen en Geulle aan de Maas

Stock foto

Het dringend advies om kelders nog niet leeg te pompen blijft in de omgeving Westbroek, Brommelen en Geulle aan de Maas nog van kracht. De teruggekeerde bewoners zijn daar hard bezig met poetsen en opruimen.

Gevaar voor stabiliteit fundering
De gemeente verwacht niet dat er deze week al gepompt kan worden, omdat zij op dit moment nog onvoldoende weten of het grondwater is gezakt naar een stand die verantwoord is. Als het grondwater nog te hoog is en bewoners gaan de kelder leegpompen, kan de stabiliteit van de fundering van de woning in gevaar komen.

Schade niet gedekt
De gemeente laat verder weten dat wanneer men gaat pompen en er ontstaat schade aan kelder of woning, de bewoners hun verzekering hier niet op kunnen aanspreken. Hierdoor kunnen de financiële consequenties op niemand worden verhaald. Er zijn pijlbuizen geplaatst om de hoogte van het grondwater te pijlen. Zodra het grondwater voldoende is gezakt, laat de gemeente dit aan de bewoners weten.

Mailadres gemeente voor niet-dringende vragen wateroverlast
Voor niet dringende vragen met betrekking tot de wateroverlast heeft de gemeente een nieuw mailadres in het leven geroepen wateroverlast@meerssen.nl. De berichten aan dit mailadres worden tijdens kantooruren gelezen. Of bel ons gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. Buiten kantooruren krijgt u een bandje. Kies dan voor optie 3. U wordt dan doorgeschakeld naar de Meldcentrale in Maastricht.

Lees vorig bericht

Summer Games voor kids in gemeente Meerssen

Lees volgend bericht

Het Limburgs Landschap zoekt helpende handjes voor opruimen natuurgebieden