Giro 777 geeft 1000 euro per getroffen individueel huishouden

Het Nationaal Rampenfonds geeft een eenmalige gift van 1000 euro per huishouden voor circa 8000 huishoudens in het getroffen gebied van de wateroverlast in Limburg.  Het geld wordt overgemaakt aan de getroffen gemeenten die vervolgens het geld zo snel mogelijk doorgeven aan de getroffen gezinnen die bij de gemeente bekend zijn.

Hart onder de riem steken
Getroffen gemeenten doen een aanvraag en ontvangen van het Nationaal Rampenfonds het budget hiervoor. Met dit financieel gebaar willen alle donateurs van Giro 777 de getroffenen een hart onder de riem steken, zodat zij verder kunnen met de herstelwerkzaamheden, in afwachting van verzekeringsgelden en mogelijke steun van de overheid.

Veel mensen en organisaties doneren
Clémence Ross-van Dorp voorzitter van het Nationaal Rampenfonds: “Het is verheugend dat er zo enorm veel mensen en organisaties doneren. Door dit succes kan ook een gebaar van 1000 euro gemaakt worden naar diegenen die door de wateroverlast zwaar gedupeerd zijn. Gemeenten kunnen een aanvraag indienen bij het Nationaal Rampenfonds. Het is de plaatselijke overheid die zorgt dat het geld snel en zonder omhaal bij de getroffenen terecht komt.”

Aanvraag getroffen kleinschalige projecten
Op www.giro777.nl wordt vrijdagmiddag het formulier geplaatst waarmee een aanvraag kan worden ingediend voor financiële ondersteuning van kleinschalige projecten. De randvoorwaarden voor toekenning zijn ook op de website te vinden. Om aandacht te vragen voor Giro 777 hebben de dagbladbladuitgeverijen, waaronder Mediahuis en DPG Media, gratis advertentieruimte ter beschikking gesteld in hun kranten van aanstaande zaterdag. 

Lees vorig bericht

Meer Vandaag stopt met live-uitzendingen eucharistievieringen

Lees volgend bericht

Inwoners Geulle overhandigen brief tijdens bezoek Deltacommissaris