Inwoners Geulle overhandigen brief tijdens bezoek Deltacommissaris

Een groep inwoners van Westbroek en Brommelen hebben donderdagmiddag 22 juli een brief aangeboden aan deltacommissaris Peter Glas. De deltacommissaris is de door de regering aangesteld om te werken aan bescherming van het land tegen hoogwater. “In Brommelen was de dijk vroeger een vriend, nu een vijand.” aldus een van de inwoners. Een van de punten die de groep aanstipt zijn ophopend grondwater bij het Julianakanaal aan de kant van Westbroek.

Acute veiligheid
De inwoners schrijven in de brief: “De eerste zichtbare onderspoeling van de dijk is een veeg teken, drie onweersperiode achter elkaar kan fataal zijn. Wat gebeurt er met de onderspoeling buiten het zicht? Wordt hierop gecontroleerd? Wat zijn de kosten van het stilleggen van de scheepvaart wegens dijkbreuk of dijkbreuk gevaar?” aldus de inwoners.

De Deltacommissaris (bruin jasje) praat met de inwoners van Brommelen en Westbroek

Grensmaas-project
Volgens de inwoners van Westbroek en Brommelen speelt het Grensmaas-project ook een rol bij de wateroverlast. Verschillende genomen maatregelen zouden het voor de inwoners van Westbroek alleen maar erger hebben gemaakt. Volgens Paul Neering, een van de bezorgde inwoners, is er tijdens het project een kiezellaag verwijderd en vervangen door klei. Daardoor blijft het grondwater zich aan de kant van Bunde en Geulle ophopen.

Bijeenkomst
Bij die bijeenkomt waren ook Burgemeester Clermonts, Wethouder IJff, leden van het Waterschap en gedeputeerde Lia Roefs aanwezig. De inwoners maakten hun zorgen duidelijk. De deltacommissaris laat weten de problematiek op te pakken. Zo ook wethouder Gerard IJff. “De eerste afspraak staat gepland, ik ga me nu in het dossier verdiepen” aldus de wethouder.

Lees vorig bericht

Giro 777 geeft 1000 euro per getroffen individueel huishouden

Lees volgend bericht

De Staat van de Raad #12: De eerste evaluatie van de crisisaanpak