Wandeling RivierPark Maasvallei en Buitengoed Geul en Maas

Op zondag 26 september wandelt IVN Ulestraten in samenwerking met de Heemkundevereniging Meerssen, onder leiding van Fred Erkenbosch, door  RivierPark Maasvallei en het Buitengoed Geul en Maas. Deze gebieden zijn volop in ontwikkeling.

Nieuw natuurgebied in wording en kastelen en landgoederen
Het Consortium Grensmaas is sinds 2018 klaar in Itteren, het voormalig epicentrum van deze Grensmaaswerken. Het resultaat: veel meer veiligheid voor de inwoners en een bijzonder nieuw natuurgebied in wording. De kasteelhoeve Hartelstein is nu de uitvalsbasis voor mooie natuurwandelingen. De aanleg van het Julianakanaal met twee dijken op maaiveldhoogte en het water ertussen, en de hiervoor benodigde kunstwerken hebben in bovengenoemde gebieden ook veel veranderingen teweeggebracht. Buitengoed Geul en Maas is een aaneenschakeling van kastelen en landgoederen onder andere Vaeshartelt en Meerssenhoven met drie nieuwe fietsroutes en ook voor wandelaars door onder andere de gemeente Meerssen. In dit buitengoed speelt de op dit moment de actuele herinrichting van de Kanjel en de Gelei een grote rol. Deze beken zijn belangrijk voor het op hoogte houden van het waterpeil in de vijvers van de landgoederen en voor het voortbestaan van veel planten en dieren in de omgeving.

Vertrek en tips
Het vertrek van de wandeling is om 14.00 uur op de parkeerplaats bij hoeve Hartelstein in Itteren. Het IVN geeft de volgende tips mee: “denkt u aan gepaste kleding en schoeisel. Honden zijn niet toegestaan. We houden ons aan de corona regels mochten deze nog van toepassing zijn op deze wandeling (eventueel van tevoren aanmelden).” Info: Fred Erkenbosch frederkenbo@gmail.com   06 – 82987793.

Lees vorig bericht

Inzamelingsactie voor schade na waterramp: “het grijpt je enorm aan”

Lees volgend bericht

Tweede Kamerlid tijdens bezoek Brommelen: “Dit is klimaatverandering”