Vijfde wijnroute Zuid-Limburg in en om Meerssen

In navolging van de ontwikkeling van de populaire Routes des Vins in Wahlwiller-Eys, Ubachsberg, Winthagen en de Wijngaarden wandeling in Noorbeek, is de nieuwe bewegwijzerde wijnroute ‘Wijngaard wandeling Meerssen’ gelanceerd. Met deze educatieve route kan de bezoeker nu nog uitgebreider kennis maken met de Zuid-Limburgse wijn. Meerssen is een aanwinst in het rijtje van wijnroutes in Zuid-Limburg vanwege de rijke historie die terug te voeren is naar de Romeinse tijd.

Wijngaard wandeling
De gemeente Meerssen kent drie wijngoederen: Wijngoed Raar Saint Remi, Domein De Wijngaardsberg en Wijngaard Raarberg. Tijdens de 9 kilometer lange themawandeling passeert de wandelaar deze wijngaarden afgewisseld door de mooie vergezichten van het heuvellandschap. Borden bij de wijngaarden voorzien de wandelaar onder andere van informatie over de wijnen en het productieproces ervan. De route is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Meerssen.

Romeinen en monniken 
De Romeinen legden al wijngaarden aan in deze contreien. Ook de monniken in de middeleeuwen waren ervan overtuigd: Zuid-Limburg is gemaakt voor de wijnbouw. In 968 werd al melding gemaakt van wijnstokken langs de Romeinse weg van Meerssen naar Hunnecum. “De prachtige wijnroutes laten bezoekers en onze eigen inwoners genieten van alles dat onze mooie heuvelachtige regio te bieden heeft” zegt Peter Hovens, wethouder Toerisme van de gemeente Meerssen.

Zuid-Limburg uniek als wijnregio 
“Wij zien samen met meerdere gemeenten mogelijkheden in de ontwikkeling van onze wijncultuur en zijn blij met deze routes. Helemaal omdat dit thema sterk verbonden is met het DNA van onze regio. Zuid-Limburg als wijnregio is uniek in Nederland en vraagt om zichtbaarheid. Hiermee trekken wij nieuwe Bourgondiërs naar Zuid-Limburg waarvoor ons gebied veel te bieden heeft”, aldus Anya Niewierra, directeur Visit Zuid-Limburg. Alle wijnroutes en meer informatie over Wijnregio Zuid-Limburg is te vinden op: www.wijnregiozuidlimburg.nl en www.visitzuidlimburg.nl/wijnroutes.

Lees vorig bericht

Brand graanveld Geulle onder controle: groot gedeelte graan verloren

Lees volgend bericht

‘Waterschade niet de reden voor faillissementsaanvraag Meerssen Papier’