Dit jaar geen gezamenlijk Kroedwusj bundelen in Meerssen

IVN Meerssen gaat dit jaar tot hun grote spijt niet gezamenlijk kroedwusj bundelen. Meer dan 50 jaar werd op 14 augustus de kroedwusj gebundeld aan de Veeweg in Meerssen. “We moeten helaas dit jaar overslaan. Nog steeds is het Covid virus aktief. We weten nog niet wat de delta-variant gaat doen. Binnen de gelederen van de IVN werkgroep landschapsonderhoud (die altijd zorgt voor het plukken van de kroedwusj) is ondanks volledige vaccinatie toch een persoon besmet geraakt” laat IVN Meerssen weten. De locatie waar de kroedwusj samengesteld wordt is op 15 juli door de Geul overspoeld, waardoor er logistieke problemen zijn om veel mensen te ontvangen.

Stel zelf een kroedwusj samen
IVN Meerssen stelt voor dat mensen die graag een kroedwusj willen hebben, deze zelf gaan plukken en meenemen naar de mis op 15 augustus om hem daar te laten zegenen. Voor wie niet weet wat er allemaal in de kroedwusj moet: IVN Meerssen plukt altijd: koninginnekruid, duizendblad, guldenroede, boerenwormkruid,  bijvoet, een notenblad en 2 stuks granen.  Andere geneeskrachtige kruiden mogen ook, als u een of ander niet kunt vinden. De bundeltjes worden met een blauw lint samengebonden.

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 30-2021: faillissement aanvraag voor Meerssen Papier, Dubbel pech voor vereniging & oproep om puin te ruimen

Lees volgend bericht

Verbazing vakbond CNV Vakmensen over dreigend faillissement Meerssen Papier