Verbazing vakbond CNV Vakmensen over dreigend faillissement Meerssen Papier

Vakbond CNV Vakmensen laat op hun website weten verbaasd te zijn dat Meerssen Papier de rechter verzoekt het faillissement uit te spreken. De verbazing is gebaseerd op contacten met leden op de werkvloer van de Meerssense papierfabriek stelt vakbondsbestuurder Ed Leunissen. Volgens Leunissen is de nood wellicht niet zo hoog als de directie doet voorkomen. “Ik hoor van volle orderportefeuilles en geboekte winst.” Door het faillissement verliezen 45 mensen hun baan.

Tijdstip faillissementsaanvraag verdacht
“Het woord ‘nood’ is enigszins dubbelzinnig. Want het was juist de watersnood van 15 juli die de directie aanzette tot de faillissementsaanvraag, slechts enkele dagen later.” Leunissen vindt dat enigszins verdacht: “De directie claimt door de overstromingen van de rivieren in Limburg zeker 2,5 miljoen euro schade te hebben geleden. Maar volgens mijn contacten is die schade hooguit enkele tienduizenden euro’s in omvang. Als je dat voegt bij de goed gevulde orderportefeuille van het bedrijf, dan vraagt CNV Vakmensen zich af of het terecht is dat de werkgelegenheid met een faillissement een doodsklap krijgt.”

Snel contact leggen met de curator
Vakbondsbestuurder Leunissen wil dinsdag, als het faillissement door de rechter wordt uitgesproken, snel contact leggen met de curator. “Dit dossier verdient nauwkeurig onderzoek op nut en noodzaak. De onderste steen moet boven, wat mij betreft. De boosheid op de werkvloer is bovendien immens.”

Gedetailleerd spoor van noodzaak ontbreekt
Leunissen stelt verder op de website: “en nu dus deze nieuwe faillissementsaanvraag. Zolang de curator niet is aangesteld ontbreekt elk gedetailleerd spoor van noodzaak. Maar als vakbond hebben we grote twijfels, dat is helder. Het lijkt er op dat de eigenaar eieren voor z’n geld kiest, de wateroverlast als argument aangrijpt en het personeel daaraan opoffert. Zo ga je niet met werknemers om. Ook zijn we benieuwd naar de rol en positie van het provinciebestuur bij dit alles.”

Lees vorig bericht

Dit jaar geen gezamenlijk Kroedwusj bundelen in Meerssen

Lees volgend bericht

SV Meerssen ruimt een jaar na verwoestende kantinebrand waterschade op