Zwembad Meerssen krijgt ruim 13.000 euro van Algemene Chinese Vereniging Limburg

Zwembad Meerssen krijgt € 13.263 van de Algemene Chinese Vereniging Limburg. Het zwembad krijgt deze donatie omdat het zwaar is getroffen door de overstromingen van vorige maand. Ton Scheepers, voorzitter van de vereniging Zwembad Meerssen, nam dinsdagmiddag 3 augustus de cheque in ontvangst.

Geul buiten haar oevers
Een groep van de Chinese Vereniging nam dinsdag 3 augustus een kijkje bij het zwembad. In de ochtend van donderdag 15 juli trad de Geul buiten haar oevers. Het nabijgelegen zwembad kwam volledig onder water te staan. Het zwembad deed, nadat het water verdwenen was, een oproep voor hulp bij het schoonmaken van het zwembad en de ligweides en looppaden. Een week na de schoonmaak kon het zwembad alweer de deuren openen.

Regionale afdeling vereniging
De Algemene Chinese Vereniging Limburg, opgericht in 1985, is een regionale afdeling van De Algemene Chinese Vereniging in Nederland. Deze oudste en belangrijkste Chinese vereniging van Nederland richt feesten en inzamelingsacties op.

‘Cadeautje’
De vereniging vroeg aan Burgemeester Clermonts welke vereniging hulp kon gebruiken. Er werd besloten om Zwembad Meerssen aan te wijzen als de gelukkige. Ton Scheepers kreeg al eerder te horen van de burgemeester dat de vereniging een ‘cadeautje’ ging krijgen. “Dit bedrag had ik van zijn levensdagen nooit verwacht.” aldus Scheepers.

Speeltoestellen vernieuwen
De speeltoestellen die vernield zijn door de waterschade worden waarschijnlijk niet gedekt door de verzekering. “Speeltoestellen zijn ontzettend duur, maar met dit bedrag kunnen we wel een heel groot gedeelte realiseren.” aldus Scheepers.

Lees vorig bericht

Schutterij Barbara is alles kwijt na overstroming

Lees volgend bericht

Stella Maris College: voorbereidingen op de komst van Valkenburg