Kaarsendieven slaan hun slag in de Basiliek

Devotiekaarsen en devotielichtjes worden massaal gestolen in de Basiliek. De afgelopen maand leverde dat een schadepost op van 1000 euro. In het parochieblad van de Federatie Meerssen staat geschreven dat de diefstal van de kaarsen de spuigaten uitloopt.

Alleen nog kaarsen op donderdag en zondag
Om te voorkomen dat de schade nog groter wordt is besloten dat er alleen nog kaarsen op de donderdag en zondag tijdens de vieringen tegen betaling in de Basiliek op een plek aangeboden worden. De kaarsen kunnen dan in de kaarsenstandaard naar eigen voorkeur geplaatst worden. Na de vieringen worden de kaarsen weer weggehaald.

Mogelijke oplossingen
Ook wordt er aan oplossingen gedacht om de kaarsen te kunnen aanbieden maar een tweedehands kaarsenautomaat kost 3500 euro en het plaatsen van zeven camera’s bij de kaarsen bakken is ook een kostbare aangelegenheid, aldus het bericht in het parochieblad.

Lees vorig bericht

De Bieb draait door: cursussen in de bieb, een nieuwe podcast en zomerlezen

Lees volgend bericht

Gedupeerde kunnen vanaf 6 augustus tegemoetkoming aanvragen