BRUG-M stelt kritische vragen aan College over waterramp

BRUG-M heeft vragen aan het college gesteld naar aanleiding van de overstroming in onze gemeente. De fractie is van mening dat bepaalde acties, ondanks de goede bedoelingen en grote inzet, beter hadden kunnen verlopen. Daarom wil BRUG-M een dringend beroep doen op het College om de informatievoorziening aan én de communicatie met de inwoners, gedupeerden in het bijzonder, kritisch onder de loep te nemen.

Afhandeling schade
Daarnaast hebben de raadsleden van de fractie BRUG-M zelf ook diverse vragen over de afhandeling van de schade, de onbewoonbare huizen en de evaluatie van het handelen van en de communicatie door het gemeentebestuur tijdens de overstroming. Zo vraagt de partij zich af hoe de afstemming betreffende de schadeafhandeling voor gedupeerden plaatsvindt. En wat de rol van de gemeente is ten aanzien van de schadeafhandeling.

Tijdelijk niet kunnen bewonen van huizen
Diverse inwoners die waterschade hebben gehad, kunnen voorlopig niet meer in hun huis wonen. De vraag is hoeveel woningen het betreft en welke stappen er nu ondernomen worden om deze gezinnen te helpen. De gemeente heeft aan Meer Vandaag laten weten dat er momenteel in kaart wordt gebracht om hoeveel woningen het gaat.

Evaluatie van het handelen van en de communicatie door het gemeentebestuur tijdens en na de overstroming
In diverse media zijn berichten verschenen dat een evaluatie van het overheidsoptreden inzake de overstroming zeer gewenst en zelfs noodzakelijk is. Het lijkt de fractie evident dat deze evaluatie er inderdaad komt en op afzienbare termijn wordt uitgevoerd.

Lees vorig bericht

Samenwerking gemeente Meerssen en Meld Misdaad Anoniem

Lees volgend bericht

Bakwagen op St. Agnesplein gestolen