Meer dan duizend verzekeringsclaims na overstromingen

In de gemeente Meerssen zijn 1345 schademeldingen gedaan na de wateroverlast van juli. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars. De meeste claims zijn schade aan woningen en voertuigen. In totaal zijn er in Limburg 12.658 claims gedaan. De grootste schades zijn bij ondernemers en particulieren langs de Geul en de Gulp, met Valkenburg als epicentrum.

Totaalbedrag schade
Over enkele maanden kan het totale aantal claims pas worden vastgesteld. Ook kan er dan een schatting worden gemaakt van het totale schadebedrag. Burgemeester Clermonts liet eerder aan Meer Vandaag weten dat het om tientallen miljoenen euro’s zou gaan.

Meeste schade aan woningen
De verzekeraars zien dat de meeste schademeldingen bij particulieren zijn. Ook bij voertuigen zijn er veel claims. Bij een kleiner deel gaat het om meldingen bij bedrijven.

Lekkende dijk
Het Verbond van Verzekeraars liet eerder weten dat de schade door de Geul en de Gulp wel gedekt zou worden. De schade door de Maas niet. Een uitzondering geldt voor de schade door de lekkende dijk bij het Julianakanaal. Dit wordt gezien als een lokale overstroming. De dekking hiervan kan per verzekeraar verschillen.

Lees vorig bericht

Tosje os gezag en Gezjwege: bezoekje aan de Geulhof

Lees volgend bericht

Samenwerking gemeente Meerssen en Meld Misdaad Anoniem