Drie groeven wandeling IVN Ulestraten

Op woensdagochtend 29 september organiseert IVN Ulestraten een excursie door drie groeves. De drie groeves liggen bij Terblijt, Vilt en Berg.  

Mergel en zandgroeves
De Groeve Blom is een voormalige open mergelgroeve en nu natuurgebied met mergelwanden. Dan de Meertensgroeve. Dit is een voormalige zandgroeve en nu een stiltegebied. Als derde groeve wordt Natuurpark Lange Akker bezocht. Dit is een voormalige zandgroeve die volgestort is met afval en later afgedekt met grond waarop zich nieuwe natuur heeft gevormd.

Vertrek in Berg en Terblijt
Er wordt om 10.00 uur vertrokken bij de kerk van Berg en Terblijt aan het Monulphusplein. Vanwege corona geen carpoolen vanaf Ulestraten. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en staat onder leiding van Wim en Els Derks wimelsdersk@hotmail.com 043 364 3740). De deelname is gratis en iedereen is welkom, ook niet-leden. Honden zijn niet toegestaan en denk aan stevig schoeisel.

Lees vorig bericht

Waar zijn de toeristen van Meerssen? Op de camping

Lees volgend bericht

Waar zijn de toeristen van Meerssen? Op de camping