Maak kans op een vaartocht over de Maas

Limburg heeft tal van waterrijke gebieden en zestien drinkwaterbrongebieden. In tien van die gebieden zijn wandel en fietsroutes uitgestippeld. In ieder gebied vindt de wandelaar een waterdruppel. Scan de QR-code, weet wat(er) speelt en maak kans op een vaartocht met een fluisterboot over de Maas.

Veilige dijken, schoon en voldoende water

Op elke route stroomt diep in de bodem het drinkwater van morgen en overmorgen. Dit water wordt lokaal opgepompt door Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) om daarna gezuiverd thuis uit de kraan te komen. Ook zorgt het Waterschap Limburg en de Limburgse gemeenten in deze gebieden voor veilige dijken en schoon en voldoende water.

Ontdek wat(er) speelt en geniet van de omgeving
Het blijft elke dag een klus om het water op peil en gezond te houden. “En daar hebben we jouw hulp hard bij nodig. Ontdek wat(er) speelt in Limburg en geniet van de omgeving, maar wel met zorg. Want wat boven de grond gebeurt, kan de kwaliteit van het grondwater, oppervlaktewater en drinkwater tot diep onder de grond negatief beïnvloeden. Ook jij kunt bijdragen om ons water gezond te houden. Zo kunnen we van de bronnen, het water en onze leefomgeving blijven genieten,” laten WML, Waterschap Limburg en de Limburgse gemeenten weten. Meer informatie, over weet wat(er) speelt in Limburg, de wandel en fietsroutes, is te vinden op https://www.oppadmetwaterklaar.nl/

Foto: oppadmetwaterklaar

Lees vorig bericht

Verzoek college: ‘compenseer ook gedupeerde wateroverlast juni met rampenwet’

Lees volgend bericht

File na ongeval op de A2