Wandel en fietsroutes na overstroming weer open

De dagen na de watersnood bleken vele fiets- en wandelpaden ook getroffen door de overstromingen. Bomen en loshangende takken vormden een potentieel gevaar voor wandelaars. Visit Zuid-Limburg plaatste daarop een oproep op sociale media om vrijwilligers te werven die de organisatie binnen een paar dagen wilden helpen om de routes na te lopen. Visit Zuid-Limburg kreeg bijna 200 reacties binnen.

Wandelaars en fietsers welkom
In de twee weken daarop controleerden 114 vrijwilligers maar liefst 2.175 kilometer aan routes. De knelpunten zijn doorgeleid naar de terreinbeheerders. Momenteel vindt 10% van de controles en het herstel nog plaats maar wandelaars en fietsers zijn weer welkom.

Visit bedankt vrijwilligers
“Wij zijn geraakt door de spontane hulp die wij onmiddellijk na de ramp kregen om ons routenetwerk te controleren. De liefde van de Zuid-Limburgers voor hun regio blijkt dus groot. Wij danken deze enthousiastelingen die binnen twee weken ruim 2000 km aan routes controleerden op schade. Dat is van hier naar Montpellier en weer terug” aldus Anya Niewierra, algemeen directeur Visit Zuid-Limburg.

Nagenoeg alle routes zijn veilig
De beherende natuurorganisaties en gemeentelijke buitendiensten werkten hard om alle fiets- en wandelpaden weer toegankelijk te maken. Dat is nagenoeg op alle plaatsen gelukt. Routes die nog onveilig of geblokkeerd zijn, staan expliciet vermeld op de website van Visit Zuid-Limburg en voor de kenners op RouteYou. Mochten er nog afzettingen zijn is het verzoek om deze te respecteren en even om te fietsen of om te wandelen. 

Foto: Visit Zuid Limburg

Lees vorig bericht

2000 aanvragen van 1000 euro voor schade wateroverlast

Lees volgend bericht

Installatie pastoor van Galen zondag 19 september