Definitief einde verhaal voor Meerssen Papier

1Limburg meldt dat het doek voor Meerssen papier definitief gevallen is. Er zijn volgens de curatoren geen overnamekandidaten. Er was wel interesse maar dit leidde niet tot een overname van de papierfabriek. Meerssen Papier werd vorige maand na de wateroverlast in juli failliet verklaard.

Geen doorstart
Helen Houben curator van Boels en Zanders Advocaten laat 1Limburg weten dat er geen doorstart komt. Volgens Houben is er geen overnemer voor Meerssen Papier en  niemand wilde op die locatie verder. Houben zegt verder dat er nu een afwikkeling van het faillissement zal komen.” Dat betekent onder meer dat de machines van de papierfabriek worden verkocht of geveild.” Voor de 43 medewerkers van Meerssen Papier is ontslag aangevraagd.

Jammer dat het afgelopen is
Ed Leunissen van CNV Vakmensen vindt het jammer dat het voor Meerssen Papier nu afgelopen is. “Het personeel blijft achter met een vreemd gevoel”. “Veel mensen dachten dat de fabriek te redden was als er op tijd was geïnvesteerd door de eigenaren.” “Het lijkt erop dat een aantal medewerkers snel opnieuw aan de slag kan bij andere bedrijven.”.

Aantal werknemers hebben al een nieuwe baan
Een aantal werknemers heeft al een baan gevonden, onder meer bij andere papierfabrieken, maar ook in andere sectoren. Het is niet voor alle medewerkers van Meerssen Papier makkelijk om een nieuwe baan te vinden, zegt CNV Vakmensen aan 1Limburg. “Vooral voor de oudere mensen is het lastiger. Sommigen werkten dertig tot veertig jaar bij Meerssen Papier. Voor hen voelt het einde van de papierfabriek als een soort rouw.”

Watersnood
Medewerkers van de fabriek spreken het failliet laten verklaren door de wateroverlast tegen. Volgens de medewerkers is nauwelijks tot niks verloren gegaan. De directie was al faillissement aan het aanvragen, toen de schade nog niet bekend was, volgens een medewerker. “Het heeft niks met water te maken. Het komt beide partijen heel goed uit.”. Zij verwijten de directie dat achter hun rug om een faillissement is aangevraagd.

Lees vorig bericht

Meer dan twee miljoen euro opgehaald voor watersnood

Lees volgend bericht

Vrijwilligers Rode Kruis in gesprek met slachtoffers overstroming