Korte cursus omgaan met niet aangeboren hersenletsel

Stock foto

Steunpunt Mantelzorg organiseert drie dinsdagen in september in de Ketel in Meerssen een korte cursus voor mantelzorgers van mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Als iemand door een hersenbloeding, herseninfarct, aandoening of ongeluk een hersenbeschadiging oploopt, heeft dit veel gevolgen. Niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor de naaste omgeving. Het gebeurt vaak van de ene op de andere dag. Het leven ziet er vervolgens totaal anders uit.

Hoe ermee om te gaan
Hoe belangrijk is het om te weten en te begrijpen hoe de naasten het beste om kunnen gaan met een familielid met NAH? Om problemen aan te kunnen, of misschien wel te voorkomen? Maar vooral om iemand zoveel mogelijk in zijn of haar eigen waarde te laten? En hierbij jezelf vooral niet te vergeten. Te zorgen voor rust en erkenning, maar ook voor plezier en ontspanning? Tijdens de korte cursus krijgt de mantelzorger informatie en tips uit de praktijk en is er een luisterend oor voor de eigen verhalen.

Gratis cursus
De cursusbijeenkomsten worden gehouden op de dinsdagen 7, 14 en 21 september van 14.00 uur tot 16.00 uur in De Ketel, Pastoor Dominicus Hexstraat 70 Meerssen. De cursus is gratis en aanmelden graag vóór 1 september bij Yvonne van Rooij, mantelzorgconsulent Steunpunt Mantelzorg Zuid via y.vanrooij@mantelzorgzuid.nl of bel met 06-83668182.

Lees vorig bericht

Oud papier ophalen te Bunde

Lees volgend bericht

Directeur Meerssen Papier: ‘van tienduizenden euro’s spreken is echt onzin’