Vijf kerken in Zuid Limburg tonen kunst Charles Eyck

Op Open Monumentendag, zaterdag 11 september, openen vijf kerken in Zuid-Limburg de deuren om de toeschouwer de schilderkunst van de in Meerssen geboren kunstenaar Charles Eyck te tonen.

Exponent nieuwe stroming kerkelijke kunst
Charles Eyck was een exponent van een nieuwe stroming in de kerkelijke kunst in de eerste helft van de 20ste eeuw in Limburg: de Limburgse School. Naast Eyck sloten verschillende vernieuwende kunstenaars zich aan, zoals Henri Jonas, Joep Nicolas, Charles Vos en de architecten Jos Wielders en Alfons Boosten.  

Deelnemende kerken
De deelnemende kerken zijn: Heilige Gerardus Majellakerk Heksenberg Heerlen, Hubertuskerk Genhout, Kloosterkerk Klooster Wittem, Sint Franciscuskerk Reijmerstok, kerk Sint Jozef Arbeider Meerssen West. De kerken zijn open op zaterdag 11 september, van 10:00 uur tot 16:00 uur. In alle kerken zijn mensen aanwezig die uitleg geven over de kunstwerken.

Lees vorig bericht

Wandeling vanuit Hoeskamer Ulesjtraote

Lees volgend bericht

De Bundeling en De Lindegaerd worden niet samen gehuisvest