BRUG-M doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Partij BRUG-M doet in 2022 weer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De partij heeft dit in een huis aan huis flyer bekend gemaakt. BRUG-M doet voor de derde keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Meerssen. In 2014 werd de partij de grootste met vijf zetels. In 2018 verloor de partij één zetel, maar bleef de grootste.

‘Nog zóveel te verbeteren’
Fractievoorzitter en tevens oprichter van de partij, Jan Gulikers schrijft in de huis aan huis flyer: “Nu bijna 8 jaar na de oprichting van BRUG-M, moet ik constateren dat onze ambities en idealen nog lang niet gerealiseerd zijn. Gebleken is dat een politieke cultuur die in vele jaren gegroeid is zich moeizaam in een andere richting laat sturen. Er zijn wel aspecten ten goede veranderd, maar er valt nog zóveel te verbeteren, onder andere op het gebied van transparantie, zorgvuldige besluitvorming en dienstbaarheid aan de inwoners. Dat is voor mij een belangrijke reden om met BRUG-M door te gaan. ” Aldus Gulikers.

Herindeling
De partij heeft zich de afgelopen raadsperiode sterk gemaakt voor een herindeling met Maastricht. In de flyer schrijft waarnemend partijvoorzitter Marc Schats: “voor het ontwikkelen van duurzaam beleid, voor een kwalitatief goede dienstverlening aan inwoners én voor complexe opgaven zoals het Sociaal Domein, de Energietransitie en de invoering van de Omgevingswet is het noodzakelijk dat een gemeente voldoende bestuurskracht heeft. Volgens BRUG-M zijn daarvoor grotere gemeente nodig in plaats van de huidige bestuurlijke lappendeken van 16 gemeenten in Zuid-Limburg. Herindeling is dus wat ons betreft dringend gewenst.” aldus de waarnemend partijvoorzitter.

Sjraar Hovens
In de flyer is te lezen dat Sjraar Hovens op de lijst voor de verkiezingen zou staan, echter heeft Hovens de partij laten weten dat hij om gezondheidsredenen niet op de lijst te gaan staan. Dit bericht kwam nadat de flyer al gedrukt was.

Gemeenteraadsverkiezingen
Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland. BRUG-M is de eerste partij in Meerssen die de inwoners laat weten dat zij meedoen aan de verkiezingen. De VVD, die deze raadsperiode niet in de raad zat, heeft eerder dit jaar bekend gemaakt voorbereidingen te treffen om een lijst op te stellen voor de raadsverkiezingen.

Lees vorig bericht

De Bundeling en De Lindegaerd worden niet samen gehuisvest

Lees volgend bericht

Toerversie Amstel Gold Race gaat door