Stijging laadpunten elektrische auto gemeente Meerssen

Stock foto

Het aantal laadpunten voor elektrische auto’s in de gemeente Meerssen is gestegen. In juni van dit jaar telde de gemeente Meerssen in totaal 32 laadpunten. In juni 2020 waren dit er 24. De stijging is te zien in een onderzoek van de laadpuntendatabank Eco-Movement en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), dat onderdeel uitmaakt van het Ministerie van Economische Zaken.

Stijging van 33 procent
In de gemeente Meerssen waren vorig jaar juni 17 publieke laadpunten. In juni dit jaar zijn dat er 20. Ook is er een stijging te zien van semipublieke laadpunten. Dit waren in juni 2020 zeven laadpunten en in juni dit jaar 12 laadpunten. In de gemeente Meerssen zijn er geen snellaadpunten voor de elektrische auto. De totale stijging in procenten is 33,3%.

Publieke en semipublieke laadpunten
Publieke laadpunten zijn 24 uur per dag beschikbaar. Semipublieke laadpunten zijn laadpunten die gebruikt kunnen worden tijdens openingstijden van de aanbieder zoals tankstations, privélocaties of parkeergarages.

Lees vorig bericht

Op pad met Guy van het G-Team

Lees volgend bericht

De Bieb draait door: taalmaatjes en de week lezen en schrijven