Geen raadsvergaderingen via Meer Vandaag

De raadsvergaderingen worden toch niet uitgezonden door Meer Vandaag. Eerder nam de gemeenteraad een voorstel aan om in het kader van openheid en transparantie deze vergaderingen minimaal vier maal uit te zenden. Het college kiest nu voor een andere oplossing.

Camerasysteem
Het was de bedoeling dat in ieder geval een viertal raadsvergaderingen live door de lokale omroep van Meerssen zouden worden uitgezonden. Hierover zijn destijds onderhandelingen door de gemeente met de omroep gevoerd.
Toch ziet het college er nu van af. Met een zelf aan te schaffen camerasysteem, wil de gemeente in de toekomst ook raadsadviesvergaderingen en themabijeenkomsten gaan streamen.

Van digitaal weer naar fysiek
Vanaf de coronacrisis wordt er door de raad digitaal vergaderd. De raadsleden zijn dan thuis en de hele vergadering is via de stream van de gemeente te volgen. Op 29 september zal er weer fysiek worden vergaderd in de kantine van het gemeentehuis. Of deze raadsvergadering ook door de gemeente al wordt uitgezonden met hun eigen systeem, is niet bekend.

Lees vorig bericht

Ruggesteun opent winkel: “spullen verkopen om andere mensen te helpen”

Lees volgend bericht

Twee meter hoge wietplanten gevonden