Herstelwerkzaamheden hoogwater langs oevers Maas

Langs de oevers van de Maas gaat het Consortium Grensmaas herstelwerkzaamheden uitvoeren. Tijdens het hoogwater van juli zijn er delen van de oevers beschadigd. Onder andere in Geulle aan de Maas zal het Consortium werkzaamheden uitvoeren.

Weggespoeld
In juli stond de Maas zeer hoog waardoor op verschillende plekken oevers zijn beschadigd. Zo zijn er stortstenen meegevoerd, oeverbeschermingen weggespoeld en keerwanddelen verdwenen. Het Consortium gaat tussen Meerssen en Echt-Susteren op verschillende locaties werkzaamheden houden.

Test
Eerder liet het consortium weten dat door het Grensmaas project delen van Limburg het droog hebben gehouden. Na de overstromingen van 1993 en 1995 werd met het project gestart. De rivieren moesten meer ruimte krijgen. “Het was de eerste echte serieuze test van het project Grensmaas na de dagenlang aanhoudende regenval midden juli. En de test slaagde glansrijk,” schrijft het Consortium.

Aflevering van Terug in de Tijd uit 2020 over het Grensmaas Project:

Lees vorig bericht

Toerversie Amstel Gold Race

Lees volgend bericht

Kunstzinnig Meerssen met Frans Lemeer