Activiteiten Kinderboekenweek Bibliotheek Meerssen

Word nu gratis jeugdlid én ontvang een verrassing. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok. Kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 verzorgen de Bibliotheek twee creatieve workshops op woensdag 6 oktober en een voorlees- en knutselmiddag op woensdag 13 oktober. Allemaal gratis voor zowel leden als niet-leden.

Workshop later word ik astronaut
Ga je mee op ontdekkingsreis door de ruimte? Waar moet je allemaal rekening mee houden als je door de ruimte reist? Welke uitvindingen kun je in de ruimte doen en hoe maak je een goede raket? Kinderen leren alles wat ze moeten weten om een echte astronaut te worden. En natuurlijk sluiten we af met een echte raketlancering.

Workshop later word ik wetenschapper
Nieuwsgierig naar het werk in een laboratorium en hoe je een supergaaf slijmrecept met de raarste chemicaliën maakt. Kinderen ontdekken in deze workshop alles over chemische reacties en mogen hun eigen experiment mee naar huis nemen. Onze Mad Scientist zal de dag afsluiten met een knallende chemische reactie. Beide workshops worden gehouden op woensdag 6 oktober van 15.00 uur tot 16.00 uur in de Bibliotheek. Leeftijd: 6-12jr. Aanmelden via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.

Voorlezen en knutselen
Woensdagmiddag 13 oktober gaat de bibliotheek weer van start met de maandelijkse knutselmiddag. Er wordt die middag voorgelezen en geknutseld in het thema van de Kinderboekenweek. De eerste middag is op woensdag 13 okt van 14.30 uur tot 16 uur. De volgende voorlees en knutselmiddagen zijn op de woensdag 17 november en woensdag 15 december in de Bibliotheek. Aanmelden is niet nodig.Lees vorig bericht

Uitgelicht week 39-2021: Proosdij, wateroverlast, pastoor van Galen & verkiezingen

Lees volgend bericht

Aanrijding kruising Houthemerweg en Eijsendaalweg