Meerssen in Top 100 Green Destinations

De gemeente Meerssen staat samen met Schouwen-Duiveland in de Top 100 van Green Destinations. Volgens de top 100 is Meerssen een duurzame toeristische trekpleister die internationaal meetelt en daarbij een van de duurzaamste gemeentes van Nederland. Meerssen is de enige Limburgse gemeente die dit predicaat verworven heeft.

Trots op de Green Destinations notering
Wethouder Toerisme Peter Hovens: “De gemeente Meerssen is trots op de duurzame Green Destinations notering. Hierbij is onder andere de focus gelegd op wat Meerssen uniek maakt als toeristische bestemming met aandacht voor de lokale geschiedenis, monumenten en het wandel- en fietsnetwerk. De Top 100 notering biedt de gehele regio Zuid-Limburg de mogelijkheid in de toekomst meer gasten aan te trekken die op zoek zijn naar een duurzame bestemming”.

Meerssen is in meerdere opzichten duurzaam
De gemeente krijgt de notering in de Top 100 van ‘Green Destinations’ onder andere vanwege de continue investering van alle samenwerkende partijen in de kracht en de instandhouding van de zogenaamde DNA thema’s die passen bij Meerssen: de Basiliek in Meerssen, een wijnroute, de internationale Maasfietsroute en de aansluiting op het Jacobspad. Thema’s die de potentie hebben het hele jaar door bezoekers te trekken en dus niet seizoensgebonden zijn.

Samenwerking in Zuid-Limburg
Samenwerking met de omringende gemeenten in Zuid-Limburg is van essentieel belang in de toekomst. Dit uit zich onder andere in de samenwerking tussen de Zuid-Limburgse gemeenten voor het opzetten van een digitaal wandelsysteem, het zogenaamde Knopen Lopen systeem. Dit systeem zal het fysieke gekleurde paaltjes routesysteem vervangen. De invoering van het digitaal wandelsysteem biedt onder andere flexibiliteit voor de wandelaar en geeft aansluiting op al bestaande digitale wandelsystemen in binnen- en buitenland.

Lees vorig bericht

Blijvende steun ondanks hogere kosten voor herdenkingsbos

Lees volgend bericht

Limburgs Eurke op Meer Vandaag