Jo Kurvers ontvangt Marsna Erepenning

Vrijdagochtend reikte burgemeester Clermonts de Marsna Erepenning der Verdiensten van de Gemeente Meerssen uit aan Jo Kurvers uit Geulle. Kurvers ontvangt de Erepenning vanwege zijn jarenlange inzet voor de Werkgroep Warme Maaltijd Voorziening Bunde-Geulle, de Stichting Sociaal Medische Hulpverlening aan Oost Europa (SMHO) en de Jeugdcarnaval in Geulle. De erepenning werd uitgereikt tijdens de halfjaarlijkse vergadering van de werkgroep Warme Maaltijdvoorziening Geulle-Bunde. Kurvers stopt op 31 december als coördinator, vrijwilliger van deze werkgroep.

Werkgroep Warme Maaltijd Voorziening Bunde-Geulle
Kurvers was in 1990 medeoprichter van de werkgroep Warme Maaltijdvoorziening Geulle-Bunde en sindsdien vrijwilliger en coördinator. Hij is de contactpersoon tussen de ontvangers van de maaltijd en de receptie, keuken van Zorgcentrum Ave Maria in Geulle. Hij stuurt een groep van 32 vrijwilligers aan, maakt de schema’s, vervangt in voorkomende gevallen en is voorzitter van de kwartaalvergaderingen van de werkgroep. De werkgroep bezorgt zo’n 250 maaltijden per week.

Stichting Sociaal Medische Hulpverlening aan Oost-Europa (SMHO)
Vanaf 1995 is Kurvers actief als bestuurslid, vrijwilliger bij SMHO. Vanwege zijn vele contacten lukte het Kurvers veel goederen kosteloos te verkrijgen. Eveneens was hij diverse malen behulpzaam bij de hulptransporten naar Polen en Roemenië.

Jeugdcarnaval Geulle
Sinds 1973 was Kurvers nauw betrokken bij de organisatie van het jeugdcarnaval in Geulle. Hij schreef teksten en muziek voor een aantal carnavalsliedjes voor de jeugd. Na de oprichting van de Stichting Gäölse Jeugdcarnaval De Bökskes in 1981 bleef hij actief betrokken. Hij ontving hiervoor in 1994 de hoogste onderscheiding van de Bökskes ‘t Gouwe Bingelke’.

Gemeenteraadslid en wethouder
Kurvers was ruim 25 jaar lid van de gemeenteraad geweest, waarvan van 1970-1982 in de toenmalige gemeente Geulle. Van 1974 tot 1982 was hij wethouder in de voormalige gemeente Geulle. In 1992 werd Kurvers onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lees vorig bericht

Expositie twee vrouwen in de kunst

Lees volgend bericht

Als MAA zou sluiten wijkt Corendon uit naar luchthavens in de omgeving