Aanplantdag hoogstam fruitbomen in Kasen

Op 30 oktober organiseert Stichting The Butterfly House een aanplantdag op het perceel ‘Op t Rentelen’ op Kasen. De aanplantdag start om 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Gedurende de dag worden diverse bomen en struiken aangeplant en is er een gevarieerd programma voor jong en oud.

Op ’t Rentelen
The Butterfly House pacht het perceel sinds dit jaar van de provincie Limburg en door middel van een crowdfunding zijn de middelen voor de aanplant vergaard. Op het perceel worden 30 hoogstamfruitbomen en 400 stuks bosplantsoen aangeplant. Hiermee krijgt het perceel een inrichting die past bij het cultuurhistorisch gebruik maar die tegelijkertijd goed is voor de natuur en biodiversiteit. 

Programma
Het programma zal bestaan uit het aanplanten van de fruitbomen en bosplantsoen en er wordt meer uitleg gegeven over de verdere inrichting en gebruik van het perceel. Daarnaast zal er uitleg gegeven worden over het snoeien van jonge fruitbomen, wordt er een zeisclinic gegeven en is er een knutseltafel voor de kids.

Wandeling
Gezien dat er geen parkeergelegenheid is rondom het perceel Trentelenweg te Kasen wordt de bezoekers gevraagd om te voet of per fiets naar de aanplantdag te komen. In Bunde is voldoende parkeergelegenheid bij het station of op sportterrein Heiveld. Vanaf het station is er een wandeling, samengesteld door beeldend kunstenaar Stefan Cools, die je langs het veld leidt. De wandeling is te downloaden via de Qr code of de website van de stichting www.thebutterflyhouse.nl.

Lees vorig bericht

De vallende bladeren in Westbroek

Lees volgend bericht

PicoBello helpt slachtoffers wateroverlast