Hoe ruikt een xtc laboratorium

Dit kunnen bezoekers van de weekmarkt donderdag zelf ervaren. De laatste jaren vinden regelmatig incidenten plaats met xtc-laboratoria. Het afval van de productie van xtc dumpen de makers vaak in de natuur of het riool. De productie van xtc vormt een groot gevaar voor mens, dier en milieu. Daarom is het zo belangrijk om xtc-laboratoria vroegtijdig op te sporen.

Speciale geurkaarten
De politie heeft hierbij echter de ogen, oren en neus van mensen in de buurt nodig. In het kader van de week van de veiligheid kunnen donderdag 14 oktober bezoekers  van de Weekmarkt in Meerssen ervaren hoe een xtc-lab ruikt. Dit gebeurt met speciale geurkaarten. Op die manier probeert de politie de marktbezoekers ervan bewust te maken dat de productie van xtc ook in hun buurt kan plaatsvinden en welke gevaren dit met zich meebrengt.

Bunde
In december 2019 heeft de politie in Bunde dit ook al eens gedaan. Bij de supermarkt kon het winkelend publiek ruiken welke geur een xtc-lab in de buurt kan verspreiden.

Lees vorig bericht

EHBO Meerssen-Bunde huldigde jubilarissen

Lees volgend bericht

Over de Grens in Elsloo