Corona-uitbraak in Beukeloord: afdelingen gesloten

Er is een coronauitbraak bij Woonzorgcentrum Beukeloord in Meerssen. Ongeveer tien bewoners zijn positief getest. Het verzorgingstehuis neemt verscherpte maatregelen. Drie afdelingen zijn afgesloten voor bezoek. Ook het restaurant is gesloten. Alle bewoners en medewerkers worden getest. De maatregelen gelden tot maandag 18 oktober.

Contactbeperking
De maatregelen zijn vrijdag 15 oktober ingegaan. De begane grond van Beukeloord is nog open voor bezoek. Tot maandag 18 oktober mogen op de afdelingen 1, 2 en 3 geen bezoekers komen. Alle 51 bewoners van Beukeloord zitten in contactbeperking op hun eigen kamer.

Seniorenmiddag
Tijdens de seniorenmiddag in gemeenschapshuis de Stip op zaterdag 2 oktober zijn ook verschillende bezoekers besmet geraakt. Op dit moment zijn dit er 6. Een aantal van hun zijn zelfs opgenomen in het ziekenhuis.

Cijfers
Het aantal positief geteste mensen in Meerssen stijgt. Van maandag tot en met vrijdag zijn er 42 mensen positief getest op corona in Meerssen. De week daarvoor waren dat er 33. Vijf mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis, al zijn die cijfers nog niet compleet bij het RIVM. 85 procent van de Meerssenaren zijn volledig gevaccineerd.

Lees vorig bericht

Komend weekend geen treinen tussen Valkenburg en Maastricht

Lees volgend bericht

Zondag op tv: de geschiedenis van de Basiliek