Zondag op tv: de geschiedenis van de Basiliek

Vanaf zondag 17 oktober is op Meer Vandaag de laatste Religieus Erfgoed over de basiliek te zien. Het is het eerste deel van een tweeluik. De uitzending staat het in teken van de geschiedenis van de monumentale kerk. In de eerste aflevering is er aandacht voor de buitenkant van de kerk. Zondag 24 oktober is het tweede deel te zien, dan wordt de binnenkant van de kerk bekeken.

Geschiedenis
De basiliek is gewijd aan het Heilig Sacrament. In 1938 werd de kerk tot basilica minor verheven. In de uitzending is ook aandacht voor de Proosdij van Meerssen en wat er nog terug van te zien is. Een proosdij is een gebied waar een proost heerst, een kerkelijk leider. In Meerssen was al sinds de vroege middeleeuwen een palts van het rijk van Karel de Grote. Daar werd in 870 het Verdrag van Meerssen gesloten.

Bron Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort / 016214

Lees vorig bericht

Corona-uitbraak in Beukeloord: afdelingen gesloten

Lees volgend bericht

Stem van de Goede Herder organiseerde diner voor slachtoffers watersnood