Ook coronabesmettingen tijdens seniorenmiddag: ‘zeven bezoekers besmet’

Tijdens de seniorenmiddag in de Stip in Meerssen zijn ongeveer zeven tot acht mensen besmet geraakt met het coronavirus. Dat bevestigt de organisatie aan Meer Vandaag. Eerder was al bekend dat er een corona-uitbraak was in zorgcentrum Beukeloord. Of beide uitbraken in verband staan met elkaar is niet bekend. Een medewerker van Beukeloord laat weten dat de bewoners ernstig ziek zijn. “Je kan het vergelijken met een zware griep.” In Beukeloord zijn zeker 10 bewoners positief getest.

QR-code
Op zaterdag 2 oktober werd in de Stip een seniorenmiddag georganiseerd. Alle maatregelen werden, volgens de organisatie, gehandhaafd. Bij de ingang moesten bezoekers hun QR-code laten zien en mochten niet rondlopen. De organisatie laat weten dat er verschillende bezoekers positief zijn getest. Het zou gaan om zeven tot acht personen. Twee mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis. De GGD heeft aan de organisatie laten weten dat een bron- en contactonderzoek niet mogelijk is vanwege de grootte van de groep. Bij de seniorenmiddag waren 183 mensen aanwezig.

Personeel besmet
Beukeloord kondigde afgelopen vrijdag per direct maatregelen aan. Drie afdelingen werden gesloten voor bezoek, net als het restaurant. Alle medewerkers en bezoekers worden zondag getest. Volgens een medewerker zijn er ook meerdere personeelsleden besmet. “We gaan nu afwachten hoe het verder gaat. Ik hoop dat het heel gauw voorbij is. Hier in het tehuis is nooit corona geweest en nu heeft het ons gevangen”, aldus een medewerker. “De meeste mensen komen er wel bovenop, want ze zijn gevaccineerd.”

Eenzaam
Het verzorgingstehuis hoopt maandag 18 oktober open te gaan. Of dat ook gaat, is nog niet bekend, laat diezelfde medewerker weten. De bewoners zitten tijdens de huidige maatregelen nog op hun kamer. “Ze zitten geïsoleerd, dat wil zeggen dat ze niet samen in het restaurant mogen zitten. De een vindt het vervelender dan de ander. Ze zitten opgesloten op hun kamer, je kan je voorstellen dat is niet fijn. Ouderen zijn sowieso wat eenzamer. Ik vind het wel triest voor hun”, vertelt een medewerker.

Meer Vandaag heeft Beukeloord om een reactie gevraagd, maar willen dat op dit moment niet.

RIVM
Het RIVM meldde dat er van maandag tot en met zondag 80 mensen uit Meerssen positief zijn getest op corona. De week daarvoor waren dat er 33. Vijf mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis, al zijn die cijfers nog niet compleet bij het RIVM. Een iemand overleed afgelopen week aan de gevolgen van het coronavirus. 85 procent van de Meerssenaren zijn volledig gevaccineerd.

Lees vorig bericht

Intocht Sinterklaas in kern Meerssen gaat door

Lees volgend bericht

Meer Actueel week 41-2021: XTC ruiken, corona uitbraak & Sinterklaas