Beukeloord versoepelt maatregelen: een bezoeker per dag

Zorgcentrum Beukeloord heeft de coronamaatregelen versoepeld. Afgelopen vrijdag werd bekend dat er per direct drie afdelingen moesten worden gesloten. Er zouden tien bewoners besmet zijn met het coronavirus. De maatregelen zijn sinds maandag versoepeld en dit betekent dat de bewoners nog maar één bezoeker per dag mogen ontvangen. Dit kan tussen 14:30 uur en 16:00 uur. Beukeloord raadt het echter af om bezoek te ontvangen.

Uitbraak
Het zorgcentrum kondigde afgelopen vrijdag per direct maatregelen aan. Drie afdelingen werden gesloten voor bezoek, net als het restaurant. Alle medewerkers en bewoners werden zondag getest. Volgens een medewerker zijn er ook meerdere personeelsleden besmet. “We gaan nu afwachten hoe het verder gaat. Ik hoop dat het heel gauw voorbij is. Hier in het tehuis is nooit corona geweest en nu heeft het ons gevangen,” vertelde een medewerker tegen Meer Vandaag. “De meeste mensen komen er wel bovenop, want ze zijn gevaccineerd.”

Ziekenhuis
Ook tijdens de seniorenmiddag in Meerssen op 2 oktober zijn er mensen besmet. Of beide uitbraken in verband staan met elkaar is onbekend. Alle maatregelen werden, volgens de organisatie, gehandhaafd. Bij de ingang moesten bezoekers hun QR-code laten zien en mochten niet rondlopen. De organisatie laat weten dat er verschillende bezoekers positief zijn getest. Het zou gaan om zeven tot acht personen waarvan twee mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Onderzoek
GGD Zuid-Limburg laat weten niet in te kunnen gaan op individuele gevallen. Volgens de organisatie van de seniorenmiddag kan de GGD geen bron- en contactonderzoek uitvoeren vanwege de grootte van de groep. Tijdens de middag waren 183 mensen aanwezig. “Wij doen altijd bron- en contactonderzoek op het moment dat een besmetting bekend is, hiervoor hebben we echter wel gegevens nodig die alleen de betrokken besmette persoon heeft”, aldus de GGD.

Cijfers
Maandag 18 oktober zijn er in Meerssen twaalf mensen positief getest. Vorige week werden er 85 mensen uit Meerssen positief zijn getest op corona. De week daarvoor waren dat er 33. Vijf mensen zijn vorige week opgenomen in het ziekenhuis, al zijn die cijfers nog niet compleet bij het RIVM. Eén iemand overleed afgelopen week aan de gevolgen van het coronavirus. 85 procent van de Meerssenaren is volledig gevaccineerd.

Lees vorig bericht

Zonnebloem annuleert Oktoberfeest in de Stip

Lees volgend bericht

Zilveren jubileum Zonnebloem Bunde gevierd