Zorgelijke situatie bij Beukeloord: “Aantal besmettingen niet op twee handen te tellen”

De situatie binnen zorgcentrum Beukeloord is nog steeds zorgelijk. Volgens een woordvoerder is het aantal besmettingen niet op twee handen te tellen. Op 15 oktober sloot Beukeloord per direct 3 afdelingen. Er waren tien bewoners en medewerkers besmet met het coronavirus. Alle bewoners en medewerkers werden getest. Volgens een woordvoerder zijn daar nog enkele mensen positief getest op het virus.

Klachten
De mensen die ziek zijn hebben milde tot stevige klachten, er zijn geen mensen meer opgenomen in het ziekenhuis. Één bewoner is overleden, maar er kan niet met zekerheid worden gezegd dat ze besmet was met het virus. Beukeloord sloot drie afdelingen om de situatie in kaart te kunnen brengen. Afgelopen week werden de maatregelen gewijzigd, iedere bewoner mocht één bezoeker per dag ontvangen tussen bepaalde tijdstippen. Er gingen geruchten dat er ook in zorgcentrum Ave Maria bewoners waren besmet. Een woordvoerder laat weten geen besmettingen zijn binnen Ave Maria.

Cijfers
Van maandag 11 oktober tot en met zaterdag 23 oktober zijn er 66 mensen positief getest in Meerssen. De week daarvoor waren dat er 80. Er is afgelopen week één iemand opgenomen in het ziekenhuis. Ook meldt het RIVM dat er één iemand is overleden aan de gevolgen van het virus.

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 42-2021: De gemeentelijke begroting, Zorgelijke situatie Beukeloord & Kollekamp

Lees volgend bericht

De verstopte duivel in de basiliek