Resultaten onderzoek vliegincident begin volgend jaar bekend

De resultaten van het onderzoek naar de brokstukken die in februari van dit jaar in Meerssen naar beneden vielen wordt begin volgend jaar bekendgemaakt. Dat laat de Onderzoeksraad voor de Veiligheid weten aan Meer Vandaag.

Incident
Op 20 februari vond boven Meerssen het incident plaats waarbij door een storing in een van de motoren van een opstijgende Boeiing 747-400 metalen onderdelen in Meerssen West vielen. Daarbij raakte een vrouw gewond en hebben diverse bewoners en een eigenaar van een autohandel schade opgelopen. De Onderzoeksraad voor de veiligheid, heeft een onderzoek ingesteld. De Onderzoeksraad laat weten dat het onderzoek in volle gang is en de resultaten begin volgend jaar bekend zullen zijn.

Geen strafrechtelijk onderzoek
Eerder werd er al bekendgemaakt dat er geen strafrechtelijk onderzoek komt. Volgens team Luchtvaarttoezicht van de politie is er geen spraken van ernstige nalatigheid of grove schuld. Daarom is er voor de politie geen aanleiding om een strafrechtelijk onderzoek te starten. De politie heeft daarom met die conclusie dat onderzoek gestopt.

Vijf jaar aan de grond
Het vliegtuig, een Boeing 747-400, vloog jarenlang voor Martinair. Maar na enkele leasecontracten en het verhuren van het vliegtuig aan verschillende organisaties, onder andere Air Cargo Germany, werd het samen met zustervliegtuig geplaatst in luchthaven Teruel in Spanje. Teruel is een vliegveld dat met name wordt gebruikt voor het onderhoud van vliegtuigen, maar ook het stallen van vliegtuigen. De Boeing verbleef hier, volgens Nieuwsblad Transport, vijf jaar.

Lees vorig bericht

Container in brand op schoolplein Wereldster

Lees volgend bericht

Waarom een sobere begroting? En vier andere vragen over de begroting