Meerssen is koploper van aantal coronabesmettingen in Zuid-Limburg

Het aantal coronabesmettingen in Meerssen is gestegen naar recordhoogte. In de periode 13 oktober tot en met 26 oktober zijn er door het RIVM 153 besmettingen vastgesteld. Met 819,9 besmettingen per 100.000 inwoners is Meerssen koploper in Zuid-Limburg. De twee weken daarvoor zijn er 63 besmettingen gemeld.

Ziekenhuisopnames
Tussen 13 en 26 oktober zijn er drie mensen uit Meerssen opgenomen in het ziekenhuis. Ook hierin is Meersen relatief koploper in Zuid-Limburg. In diezelfde periode zijn er vier mensen overleden. Meerssen is hierin ook koploper.

Beukeloord
De afgelopen weken zijn er in verzorgingstehuis Beukeloord besmettingen vastgesteld onder medewerkers en bewoners. Het zorgcentrum sloot drie afdelingen, maar die zijn ondertussen weer open. Één bewoner is overleden, al valt niet met zekerheid vast te stellen dat deze persoon is overleden door een coronabesmetting.

Seniorenmiddag
Ook tijdens de seniorenmiddag op 2 oktober zijn er mensen besmet geraakt. Volgens de organisatie zijn er zeven tot acht bezoekers besmet. Of beide uitbraken in verband staan met elkaar kan de GGD niet bevestigen.

Lees vorig bericht

Moeite met belastingaangifte? Bibliotheek biedt hulp

Lees volgend bericht

Nog vragen rondom financiering wegennet Hoeve Klinkenberg