Lichte daling besmettingen: drie doden, 125 positieve tests in Meerssen

Het aantal besmettingen in Meerssen is de afgelopen twee weken licht gedaald. In de gemeente Meerssen zijn er tussen 20 oktober en 2 november, 125 besmettingen vastgesteld. De periode daarvoor waren dat er 131. Een Meerssenaar is opgenomen in het ziekenhuis, twee weken daarvoor waren dat er zes. Drie personen uit Meerssen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, dat aantal is gelijk gebleven.

Koploper
Vorige week was Meerssen koploper in Zuid-Limburg, nu is dat de gemeente Beekdaelen. Qua aantal doden staat Meerssen wel bovenaan in heel Limburg, vorige week was dat ook het geval.

Beukeloord
De afgelopen weken zijn er in verzorgingstehuis Beukeloord besmettingen vastgesteld onder medewerkers en bewoners. Het zorgcentrum sloot drie afdelingen, maar die zijn ondertussen weer open. Één bewoner is overleden, al valt niet met zekerheid vast te stellen dat deze persoon is overleden door een coronabesmetting.

Seniorenmiddag
Ook tijdens de seniorenmiddag op 2 oktober zijn er mensen besmet geraakt. Volgens de organisatie zijn er zeven tot acht bezoekers besmet. Of beide uitbraken in verband staan met elkaar kan de GGD niet bevestigen.

Lees vorig bericht

Bibliotheek biedt cursus veilig online met DigiD aan

Lees volgend bericht

Adviesraad Sociaal Domein kritisch op bezuinigingen