Gemeenteraad geeft oordeel over begroting

De begrotingsvergadering is woensdag live te volgen op Meer Vandaag. Voorafgaand aan de vergadering vindt een voorbeschouwing plaats. Deze is vanaf 17:50 uur live te zien op tv. Om 18:00 uur start de vergadering. Rond 22:15 uur is de vergadering afgelopen, daarna is er een nabeschouwing. Ook wordt dan gesproken met de betrokkenen politici. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen is de vergadering digitaal. De begrotingsvergadering is in twee delen opgesplitst. Maandag 8 november was het eerste deel van de vergadering.

Agenda woensdag 10 november:
17:45:
Uitgelicht (voorbeschouwing)
18:00:
start begrotingsvergadering
18:00:
2e termijn inzake behandeling Programmabegroting
19:30:
Slotdebat tussen fracties
20:30:
Slotreactie College
21:15:
Besluitvorming
22:20:
Uitgelicht (nabeschouwing)

Over de begroting
Het college van B&W heeft de gemeenteraad een sluitende meerjarenbegroting aangeboden. De onroerendzaakbelasting (OZB) stijgt niet verder dan de vorig jaar vastgestelde 4,5 procent. De afvalstoffenheffing gaat stijgen met 4,5 procent. De reden van deze stijging is omdat het duurder wordt om afval te verwerken. De afvalstoffenheffing moet namelijk kostendekkend zijn. Er zijn geen grote ingrijpende bezuinigingen nodig. Tijdens eerdere begrotingen is afgesproken dat de OZB ieder jaar met 4,5 procent wordt verhoogd. Dit gaat volgend jaar ook gebeuren. De woonlasten voor een eenpersoonshuishouden gaat met 3,7 procent stijgen, voor een meerpersoonshuishouden ligt dit percentage op 3,5 procent ten opzichte van het huidige bedrag.

Bekijk hieronder de video over de belangrijkste punten uit de begroting:

Lees vorig bericht

Altijd al eens een Koeleköpke willen zijn?

Lees volgend bericht

Uitgelicht extra: begrotingsvergadering voorbeschouwing – 17:50 uur