SV Meerssen wint derby van RVU in bekerduel

Op sportpark Marsana werd donderdagavond de derby gespeeld tussen SV Meerssen en RVU voor de KNVB district beker. Het is 5 jaar geleden dat de ploegen tegenover elkaar stonden.

200 supporters
Onder het toeziend oog van zo’n 200 supporters begon de wedstrijd met een sfeeractie. Al na 2 minuten spelen werd de score geopend door RVU. Een vrije trap net buiten de 16 meter werd snoeihard binnengeschoten door Mike Willems: 0-1. SV Meerssen ging op zoek naar de gelijkmaker en dat lukte na zo’n 15 minuten gespeeld te hebben. De bal bleef hangen in de 16 meter van RVU en kwam voor de voeten van de spits Jordie van der Schoot terecht die kon binnentikken: 1-1. Vervolgens waren er een aantal grote kansen voor de thuisploeg, maar dit leidde niet tot doelpunten. Met een tussenstand van 1-1 gingen beiden teams dan ook de rust in.

Tweede helft
De tweede helft werd vooral gekenmerkt door vechtvoetbal. Na een kleine 10 minuten wist SV Meerssen te scoren. De keeper van RVU raakte geblesseerd in een duel, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Hierdoor kon Jasper Kuijs scoren: 2-1. Een domper voor RVU, want de keeper moest geblesseerd het veld verlaten. RVU ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar de grootste kansen van de tweede helft waren voor SV Meerssen. De thuisploeg vergat alleen om te scoren en de wedstrijd in het slot te gooien. Vlak voor tijd pakte Dwayne Dolmans van RVU nog een rode kaart wegens een tackle van achter op Richard Hannon. Beiden teams kwamen niet meer tot scoren, dus de derby eindigde in 2-1.

Bekerwedstrijd SV Meerssen-RVU. Foto,s Rob Creemers

Lees vorig bericht

Sint Maarten trok met de kinderen door Rothem

Lees volgend bericht

Eric Marees: “Tweede helft heeft Meerssen geen kans gecreëerd”