Lindegaerd dicht vanwege besmettingen: ‘Onderwijs op locatie niet meer veilig’

Basisschool de Lindegaerd en is per direct gesloten vanwege een grote toename van het aantal coronabesmettingen binnen de school. Dat besluit is genomen na overleg tussen de GGD en het bestuur van de scholenkoepel Innovo. “Er zijn op dit moment in zoveel groepen van onze school zoveel kinderen besmet, dat onderwijs bieden op locatie niet meer veilig is”, aldus de Lindegaerd in een mail aan de ouders.

Opvang
De Lindegaerd gaat vanaf woensdag 17 november tot uiterlijk 26 november op slot. Op woensdag is er geen onderwijs vanwege voorbereidingen op digitale lessen. Op dit moment zijn er nog geen leerkrachten besmet, daardoor kan er wel nog digitaal onderwijs worden aangeboden. Opvang is niet meer mogelijk. “Dit brengt u natuurlijk in de problemen en dit betreuren we echt. Helaas kunnen we dit op dit moment niet veranderen. De school is echt gesloten”, schrijft de Rothemse basisschool.

GGD
De school raadt ouders aan om een zelftest af te nemen bij zichzelf en hun kinderen. Dat komt deels omdat de wachttijden op een coronatest bij de GGD flink oplopen. Daardoor kan het langer duren voordat bekend is of er een positieve uitslag is. “Het is namelijk zo dat er nog veel mensen getest moeten worden in de komende dagen, waardoor het aantal enkel zal oplopen”, aldus de Lindegaerd.

Besmettingen
Dinsdag werd eerder bekend dat het aantal coronabesmettingen in Meerssen fors oploopt. De afgelopen 14 dagen werden er 277 Meerssenaren positief getest. Dat aantal lag nog nooit zo hoog. Lees hier meer over de coronacijfers in Meerssen

Lees vorig bericht

277 coronabesmettingen in Meerssen, nog nooit zo hoog

Lees volgend bericht

Ook basisschool Franciscus sluit deuren wegens oplopende besmettingen