Basisschool de Wereldster bereidt zich voor op afstandsonderwijs

Basisschool de Wereldster in Meerssen treft voorbereidingen op afstandsonderwijs. Dit doet de school zodat er snel kan worden gehandeld wanneer ze dicht moeten door het oplopend aantal coronabesmettingen. Basisschool Franciscus in Bunde en de Lindegaerd in Rothem hebben hun deuren al gesloten door het oplopend aantal besmettingen binnen de school. De Wereldster laat aan Meer Vandaag weten dat er één personeelslid is besmet en dat er ongeveer 20 kinderen thuis zitten die zelf besmet zijn of in quarantaine zitten. De school heeft tot nu toe geen volledige klassen in quarantaine gezet.

GGD
In oproep aan de ouders wordt gevraagd om de school te informeren wanneer een leerling of iemand in het gezin positief test op corona. Wanneer er drie of meer besmettingen zijn in één groep, gaat de voltallige klas in quarantaine. De GGD beslist wanneer dit gebeurd.

Besmet
Eerder namen basisschool de Lindegaerd in Rothem en Franciscus in Bunde in overleg met de GGD de beslissing om alle leerlingen naar huis te sturen. Dit besluit werd genomen doordat er veel besmettingen waren binnen de school. “Er zijn op dit moment in zoveel groepen van onze school zoveel kinderen besmet, dat onderwijs bieden op locatie niet meer veilig is”, schreef de Lindegaerd aan de ouders van de school.

Record
Dinsdag werd eerder bekend dat het aantal coronabesmettingen in Meerssen fors oploopt. Tussen 3 en 16 november werden er 277 Meerssenaren positief getest. Dat aantal lag nog nooit zo hoog. Lees hier meer over de coronacijfers in Meerssen

Lees vorig bericht

Door de lens van Karel zondag op tv

Lees volgend bericht

Workshop voorlezen en muziek op schoot