Controles op plastic en restafval in groene bak

In de milieu App maakt de gemeente bekend dat de groene container gecontroleerd wordt op restafval. Wanneer dit en ander afval wordt aangetroffen in de groene bak neemt de ophaaldienst het GFT+E afval niet mee.

Steeds meer plastic en ander restafval in groene bak
Volgens het bericht in de milieu App “wordt steeds meer plastic en ander restafval gevonden in de groene bakken. Ook het gebruik van grote zwarte plastic zakken in de groene container of emmer mag niet. Dat geldt ook voor losse plastic zakken, bioplastic en/of ander restafval. Als dit soort afval in de bak gevonden wordt, neemt de ophaaldienst het GFT+E-afval niet mee. Daar controleren we op.”

Welke zak mag wel in de groene bak?
Dat zijn speciale composteerbare/biologisch afbreekbare zakken. Let er wel op dat de zak een OK compostlogo of een kiemplantlogo heeft. Deze zakken zijn onder andere te koop bij winkels die ook de gemeentelijke restzakken verkopen.

Restafval verwijderen uit groene bak
Wordt er plastic of restafval in de groene bak aangetroffen is het advies dit afval uit de groene bak te halen en bij de volgende ophaalbeurt de groene bak opnieuw aan de straat te zetten.

Lees vorig bericht

Door de lens van Karel – in de problemen

Lees volgend bericht

Voettocht van Meersje naar Banneux 2021