180 Meerssense gedupeerden maken melding bij schaderegeling overheid

Ondergelopen straten in Bunde

180 gedupeerden uit Meerssen hebben melding gemaakt van waterschade bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze organisatie regelt de uitkering van de Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts). De meldingen uit Valkenburg en Meerssen samen zijn goed voor een derde van alle meldingen in Limburg.

Regeling
Kort na de overstromingen in juli verklaarde het kabinet de situatie tot nationale ramp. Daardoor trad ook de Wts in werking. Deze regeling vergoedt schade die niet verzekerbaar, niet verhaalbaar en niet vermijdbaar is. Tot 15 december kunnen gedupeerden aanspraak maken op de Wts. Vanuit Valkenburg zijn tot nu toe de meeste meldingen gekomen. 309 inwoners uit de Geulstad hebben een melding gemaakt bij de RVO.

Verzekeraars
Het Verbond van Verzekeraars schatte begin deze maand de totale schade op zo’n 160 tot 250 miljoen euro. Bij de verzekeraars kwamen in totaal zo’n 25.000 meldingen binnen. Volgens het verbond is in totaal 70 procent van de particuliere schade afgehandeld.

Bekijk een terugblik op de watersnood in Meerssen:

Lees vorig bericht

Partij FOCUS stopt, raadsleden naar Lokaal DNA

Lees volgend bericht

De Staat van de Raad #16: provincie vs Meerssen & de langverwachte samenwerking