’60 gezinnen werden afgelopen jaar ondersteund door Ruggesteun’

Stichting Ruggesteun heeft het afgelopen jaar 60 gezinnen ondersteund. Dat meldt voorzitter van de stichting, Désirée van der Heijde. De 60 gezinnen hebben korte of langere tijd hulp gekregen. Ongeveer 40 gezinnen krijgen iedere week voedselpakketten. De Ruggesteun gaat ook dit jaar weer een kerstactie organiseren. Op 11 december wordt voor de rode poort aan de Kuileneindestraat een inzamelpunt opgezet.

Voedselpakketten
De kerstactie is belangrijk voor de Ruggesteun. “We zijn natuurlijk afhankelijk van donaties”, vertelt bestuurslid Guido Severijns. De Ruggesteun heeft pas geleden ook een winkeltje geopend aan de Steegstraat. “In de winkel verkopen we overtollige kleding. We krijgen wekelijks heel veel kleding en speelgoed aangeboden. Die zijn eerst bedoeld voor de mensen die voedselpakketten krijgen. De overige kleding verkopen we hier in de winkel”, aldus Severijns. Met het geld van de verkochte spullen wordt weer voedsel gekocht voor de mensen die ondersteund worden door de Ruggesteun.

Lees vorig bericht

Voetganger aangereden in Bunde: traumahelikopter opgeroepen

Lees volgend bericht

Scouting Geulle brengt het vredeslicht tot aan de voordeur