IVN seizoen excursie kastelen en hun waterhuishouding

Op zondag 12 december 2021 organiseert  IVN Meerssen de seizoen excursie rondom de kastelen in Maastricht van het buitengoed Geul en Maas. De winter is in aantocht en we gaan kijken wat dat doet met de flora en fauna. We doen dat aan de hand van de renovatie van de Kanjel en de Gelei. Dat zijn twee beken die door het Buitengebied Geul & Maas stromen.

Vijvers belangrijk voor planten, dieren en omgeving
Deze beken zijn belangrijk voor het op peil houden van de vijvers van de landgoederen en voor het welzijn van de planten en dieren in de omgeving. Bij hevige regenbuien kunnen de beken en vijvers overstromen. Daarom heeft Waterschap Limburg, in samenwerking met de gemeenten Maastricht en Meerssen, de opdracht gegeven om slib te verwijderen, nieuwe waterbuffers aan te leggen en een deel van de beken om te leiden. Zo wordt het water beter verdeeld tussen de beken en vijvers en wordt het water schoner.

Vertrek parkeerplaats P&R van Station Maastricht-Noord
Er wordt die zondag vertrokken om 09:30 uur vanaf de parkeerplaats P&R van Station Maastricht-Noord. De excursie duurt ongeveer 3 uur.  Bij regenachtig weer kunnen de paden modderig zijn. Stevige wandelschoenen zijn dan ook een aanrader.

Coronamaatregelen
Vanwege corona geen vertrek en carpooling vanaf PR station Meerssen.
Door de aangescherpte coronamaatregelen wijzen we erop dat de anderhalve meter afstand in acht genomen moet worden. Ook is een coronatoegangsbewijs (QR code) plus mondkapje verplicht voor diegenen die na afloop van de excursie gebruik maken van de horeca. De gidsen zijn: Riekie Notten (tel. 043-3645416) en Wil Lemmens (tel. 06-53654590).

Lees vorig bericht

‘Karate is niet alleen een sport, maar ook kunst’

Lees volgend bericht

Na vijf uur in de middag geen vieringen in de Rooms Katholieke kerk