Expositie uit liefde voor het kind

In de Kersttijd, waarin het Kind centraal staat, vindt in het Heiligdom St Gerlach te Houthem-St. Gerlach deze expositie’ plaats. Monique Derwig toont haar aquarellen gecombineerd met etnografische kinderkleding.

Fotografie en etnografische kinderkleding
De passies in het leven van Derwig reizen, andere culturen, alles wat handen maken kunnen, kinderen en fotografie worden gecombineerd in haar verzameling etnografische kinderkleding en zijn verweven in haar aquarellen. Haar verzameling, die momenteel uit meer dan 700 kledingstukken bestaat, groeit nog steeds. In december 2016 publiceerde zij haar boek ‘Fascinating children’s hats.’ Het boek vormt een hommage aan de vrouwen, die de mutsjes maakten en de diversiteit van culturen.

Positie van kinderen uit de gehele wereld
Tijdens de expositie combineert Derwig haar aquarellen met traditionele kinderkleding uit Vietnam, Pakistan, Peru, Nepal, Papoea Nieuw-Guinea, Tibet, India en China. Kleding met zoveel liefde gemaakt voor het kind. Het grote vakmanschap van de vrouwen is te bewonderen in de vele kledingstukken die in de expositie te bekijken zijn. Derwig vraagt aandacht voor de positie van kinderen uit de gehele wereld. Zo worden bezoekers geïnformeerd over het werk van stichting Kumari Nepal.

Demonstratie aquarelleren
De expositie is te bezoeken inHeiligdom St Gerlach te Houthem-St. Gerlach van 4 december 2021 t/m 28 januari 2022 op maandag tot en met zaterdag 10.00-16.00 uur, zondag vanaf 10.30 -16.00 uur. Beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag geopend, informeer naar de gewijzigde openingstijden via 0615304492 of via coordinator@st-gerlach.nl. Monique Derwig geeft op 11 december 2021 en 8 januari 2022 van 14.00-16.00 uur een demonstratie aquarelleren in de kapittelskamer van het heiligdom St. Gerlach. Er is geen entree. Een vrijwillige bijdrage voor de instandhouding van het heiligdom wordt zeer gewaardeerd.

Geleide excursie
Eveneens kunnen bezoekers deelnemen op 18 december 2021 en 15 januari 2022 om 14.00 uur aan een geleide excursie door de tentoonstelling. Belangstellenden dienen zich hiervoor aan te melden via mail moniquederwig@gmail.com.

Lees vorig bericht

Jeugdcarnaval Bunde gered, maar onzekerheid bij Meerssense carnavalsverenigingen

Lees volgend bericht

Voorlopige tijden Heilige Missen parochiecluster Meerssen