Jan Gulikers gekozen tot lijsttrekker BRUG-M

Jan Gulikers voert weer de lijst aan van BRUG-M tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Het is de derde keer dat Gulikers de kar gaat trekken. De leden van de partij hebben hem opnieuw gekozen tot lijsttrekker. Gulikers is medeoprichter van de partij. Tevens is Marc Schats gekozen tot nieuwe voorzitter van de partij. Schats was eerder wethouder en raadslid voor KIJK!!! in Meerssen. In de ledenvergadering is ook afscheid genomen van Jo Brouwers. Hij is een van de oprichters van BRUG-M en treedt na negen jaar lid te zijn van het bestuur terug. Hij is door de leden benoemt tot erelid van BRUG-M.

Grootste partij
In 2014 deed BRUG-M voor de eerste keer mee aan de verkiezingen en werd de grootste partij in de gemeenteraad. Gulikers werd na die verkiezingen wethouder, maar stapte een jaar later op na de val van de coalitie. In 2018 verloor de partij één zetel, maar bleef wel de grootste. In dat jaar werd Gulikers opnieuw wethouder. In 2020 strandde de coalitie na de politieke crisis rondom een herindeling. Dat leidde tot opstappen van alle wethouders. BRUG-M kwam in de oppositiebanken.

Lijst
De gemeenteraadsverkiezingen vinden op woensdag 16 maart 2022 plaats. Partij BRUG-M liet eerder al weten mee te doen. Partij FOCUS neemt niet deel aan de verkiezingen. De raadsleden stappen over naar partij Lokaal DNA. De VVD is bezig met voorbereidingen te treffen voor deelname aan de verkiezingen. In 2018 besloot de partij om zich niet verkiesbaar te stellen. Toen kon de VVD niet genoeg kandidaten vinden voor een lijst.

Lees vorig bericht

Rijkswaterstaat: verstopte Geulduiker in 2022 weer schoon

Lees volgend bericht

Provincie akkoord met wandelnetwerk Knopen Lopen