Door ziekte is Francien afhankelijk van de Ruggesteun

Door haar ziekte is Francien* uit Meerssen afhankelijk geworden van de Meerssense voedselbank, de Ruggesteun. Zonder de Ruggesteun zou zij haar gezin niet meer kunnen voorzien van de basisbehoeftes. De Ruggesteun zet zich in voor mensen die net tussen wal schip vallen. Dit wil zeggen dat zij net iets teveel verdienen voor de landelijke voedselbank, maar niet voldoende inkomsten hebben om rond te komen. Het gaat hierbij soms om enkele euro’s boven de norm om in aanmerking te komen voor de voedselbank.

Voedselpakket en kleding
Francien laat weten aan Meer Vandaag: “Ik krijg iedere week voor mij en mijn dochter een voedselpakket en kleding.” Francien is de problemen geraakt door de financiële crisis: “Toen de crisis is begonnen ben ik ziek geworden. Daardoor ben ik in de WIA terecht gekomen. Doordat ik een koophuis had, moest ik alles onderhouden. Dat kon toen niet meer. Ik zat net boven de grens dat je recht had op de voedselbank.”

Hartstikke blij met de Ruggesteun
Francien benadrukt het belang van de Ruggesteun. Ze is er heel erg blij mee: “Super, hartstikke fijn, ik ben er heel blij mee. Ik vind het echt geweldig dat ze dit daar belangeloos doen.”

In de reportage is te zien hoe de Ruggesteun te werk gaat. Daarin is te zien wat zij allemaal doen om de inwoners, die het niet zo breed hebben, te helpen.

Zaterdag 11 december 2021 houdt de Ruggesteun een inzamelingsactie. Inwoners kunnen aan de Kuileneindestraat 5e tussen 10:00 uur en 16:00 uur een voedselpakket langsbrengen.

*Francien is een gefingeerde naam

Lees vorig bericht

Meer Actueel special: de strijd tegen het water

Lees volgend bericht

Verzekeringcoördinator gemeente doet oproep: ‘Check je polis’