Fietspad plotseling verdwenen: ‘Je wilt geen fietsers op een industrieterrein’

Het fietspad tussen de Sint Josephstraat en het Weerterveld is plotseling verdwenen. Volgens de gemeente is het fietspad weggehaald omdat er sprake was van gevaarlijke verkeerssituaties. “Ik kwam terug van mijn werk en ik zag plotseling dat het fietspad weg was”, aldus Björn Molling van Lokaal DNA. “Direct daarna heb ik een brief gestuurd naar het college.” Ook de gebruikers van het fietspad deden hun wenkbrauwen fronsen toen ze het zagen.

Omfietsen
“Mensen vragen aan mij of het fietspad terug komt”, vertelt een omwonende. “Ik weet ook niet waarom het is weggehaald.” Op dit moment moeten fietsers 200 meter omfietsen om bij de andere kant uit te komen. Wethouder IJff legt uit dat het fietspad in een andere vorm terugkomt. Er wordt gewerkt aan een fietsroute langs de Geul.

Lees vorig bericht

Waarom is de beschermingsnorm in het Heuvelland lager dan in de rest van Limburg?

Lees volgend bericht

Rijkswaterstaat kapt bomen Julianakanaal die luchtwegklachten kunnen veroorzaken