Kerstexpositie Artistiek Meerssen Kunstige Kerst

In het Kunsthuis Artistiek Meerssen is de expositie Kunstige Kerst geopend. Een van de tentoongestelde objecten is een middeleeuwse tekst van Charles Eyck “De inspiratie”. De tekst is handgeschreven en rijkelijk geïllustreerd. “Alle bladzijden van dit boekje zijn op groot formaat afgedrukt,“ aldus het Kunsthuis.

Eyck, Eggen en anderen
Bij de expositie zijn nog meer werken van Eyck tentoongesteld. Daarnaast zijn er een groot aantal werken te zien van Gène Eggen, niet alleen de beelden van kerststallen, maar ook vele tekeningen. Verder worden de bezoekers getrakteerd op een paar kerststallen en een schilderij van Willy Vossen, een groot schilderij van Jan van Puijenbroeck en een kerststal van Jean Weerts.

Fotopresentatie
In een presentatie van foto’s van kerstvoorstellingen in de kerken van Meerssen kan de bezoeker bekende in het oog springende voorstellingen ontdekken, maar ook kleine details in altaren die iets van het Kerstverhaal vertellen. Charles Eyck heeft vele malen het kerstverhaal uitgebeeld zoals in de glas-in-loodramen in de Sint Mathias te Maastricht en de Sint Jozef te Broekhem, in grote schilderijen in de kerk van Onze lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Terwinselen, de apsisschildering in de Sint Hubertus te Genhout en de wandschilderingen in de kerk van Jeantes. Daan Wildschut maakte ramen voor de Onze Lieve Vrouw kerk te Maastricht. Gilles Franssen ontwierp en voerde ramen uit voor de Sint Theresiakerk te Maastricht en de Sint Lambertus te Horst-America met voorstellingen van het kerstverhaal.

Openingstijden
De expositie duurt tot en met zondag 16 januari en is te zien in het Kunsthuis Artistiek Meerssen Beekstraat 24 Meerssen. De openingstijden zijn donderdag tot en met zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Foto: Artistiek Meerssen kunsthuis

Lees vorig bericht

Jonkheid plaatst Kerstden op de Markt

Lees volgend bericht

Uitgelicht vanuit de bieb: sociale functie, mentale gezondheid en kind van de waarheid