Wat kan Meerssen doen om klimaatverandering tegen te gaan?

Van internationaal tot lokaal: overal worden er plannen gemaakt om klimaatverandering tegen te gaan. Ook in onze gemeente. In de gemeenteraad liggen er verschillende plannen om de problemen rondom het klimaat aan te pakken. Zo gaat de raad komende woensdag een beslissing nemen over een verder onderzoek naar een eventueel zonnepark op het voormalige Amicitas-terrein in Meerssen-West. Ook in Bunde-West zijn er plannen voor de aanleg van een zonnepark gecombineerd met een waterbuffer. “We zijn aan het kijken wat we concreet kunnen doen. We leggen extra bomen aan, bijvoorbeeld met het herdenkingsbos. Ook in Bunde zijn er plannen om honderden extra bomen te planten”, zegt wethouder Gerard IJff. “Maar ook is er aandacht voor alternatieve vormen van energieopwekking, denk aan zonnepanelen.”

Isoleren
Ook de burgers van Meerssen kunnen meehelpen. “Moet ik met de auto naar het werk, of kan ik ook met de fiets gaan?”, aldus IJff. Stichting Duurzaam Meerssen probeert hieraan ook aandacht te besteden. “Het begint altijd met het besparen van energie die je niet nodig hebt. Die hoef je niet op te wekken en hoef je ook niet te gebruiken. Begin te kijken of je je huis kan isoleren. En zet dingen uit die je niet nodig hebt, dat kost heel veel energie”, vertelt Guido Heijnen, bestuurslid van de stichting.

Lees vorig bericht

Uitgelicht vanuit de bieb: sociale functie, mentale gezondheid en kind van de waarheid

Lees volgend bericht

Gewijzigde ophaaldatum oud papier in Meerssen-West en Geulle